Ratsastustunnit

Ratsastustunteja on maanantaista sunnuntaihin, tasoja on alkeiskurssista vaativaan. Monipuoliset ratsastustunnit ammattitaitoisten ohjaajien ja opettajien avulla luovat pohjan perusratsastustaidolle ja voit kehittää itseäsi koulu- ja esteratsastuksessa.

Opetushevosemme ja -ponimme ovat kilttejä ja koulutettuja. Alkeiskurssilla ratsastajan tukena on avustaja. Tarjoamme myös vammais- ja terapiapalveluita erityisesti niihin soveltuvilla ratsuilla.

Vakioratsastustuntien lisäksi voit ottaa yksityistunteja omalla tai Hevospalvelun hevosilla. Tallimme osaavat kansallisen tason kilpahevoset ja laadukas myyntihevoskalustomme ovat myös opetuskäytössä. Järjestämme säännöllisesti syventäviä este- ja kouluratsastusvalmennuksia tavoitteellisille ratsastajille erikseen ilmoitettuina päivinä.

Varaamalla vakiotunnin ja ostamalla tuntikortin (10 kertaa) saat alennusta tuntihinnoista. Meri-Lapin Ratsastajien (MeLaRa, www.melarat.net) jäsenet saavat alennusta ratsastustunneista.
Ratsastustuntien viikko-ohjelman kaudelle 2017-2018 löydät tästä linkistä
Ratsastustuntien hinnasto löytyy täältä


Tärkeää asiaa tuntiratsastajille:
 • Säilytämme ratsastustuntikorttisi tallilla nimelläsi varustettuna. Ei enää kadonneita/unohtuneita kortteja :)
 • Esteen sattuessa sinun tulee peruuttaa ratsastustuntisi EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ klo 16 mennessä tuntisi ohjaajalle. Peruuttamattomasta tai myöhemmin peruutetusta tunnistaveloitamme normaalin tuntihinnan.
 • Tallin puhelinnumero +358 40 774 0295


Hyvät ratsastajat, ratsastajien ja naperoiden vanhemmat,

Muistattehan tärkeät turvallisuusohjeemme talutus- ja ratsastustunneilla ja silloin, kun pienemmät sisarukset ovat mukananne isompien ollessa ratsastustunnilla: 

Talli ja tallipiha on hevosten koti ja siellä tulee noudattaa ehdottomasti seuraavia turvallisuusohjeita: 
 • Lasten tulee olla täysi-ikäisen huoltajan valvonnassa koko tallivierailun ajan. Pienten lasten ei ole turvallista kulkea yksin tallialueella loukkaantumisriskin, sähköistettyjen aitojen ja tallin huoltoajon vuoksi.
 • Tallialueella kulkevilla hevosilla on aina etuajo-oikeus, väistä ratsukoita. 
 • Juokseminen tallialueella on kielletty. 
 • Puhu ja liiku rauhallisesti ponien/hevosten läheisyydessä
 • Saavu talutus-/ratsastuskentälle/maneesiin vain merkityltä kulkuaukolta ja kohtaa poni/hevonen aina sen etuosasta 
 • Vuorosi tullessa pyydä lupaa ponin/hevosen lähestymiseen sen taluttajalta. 
 • Pukeudu sään mukaan napakoihin vaatteisiin, käytä kypärää. Kahisevat ja liukkaat vaatteet eivät ole turvallisia. 
 •  Kerro lapselle, että juokseminen, paukuttaminen tai muu äänekäs puuhastelu saattavat säikyttää hevosia. Opetushevoset sietävät hyvin erilaisia tilanteita, mutta tallissamme asuu myös yksityiskäytössä olevia hevosia, jotka meidän kaikkien täytyy ottaa huomioon.  
 • Ethän koske muihin kuin ratsastuskoulun opetusponeihin ja -hevosiin
 • Hevosten ja muiden tallin lemmikkien syöttäminen on kielletty. 
 • HUOM: Tallin ja maneesin välinen piha-alue on hevosten kulkureitti ja se ei ole sallittu autoille edes huoltoajon ajaksi. Autojen parkkeeraus ja kääntäminen ovat sallittuja vain merkityllä P-paikalla. Jos P-paikka on täynnä, käytä alapihan parkkialuetta.


Ilmoittautumiset kaikille vakiotunneille ja kursseille Katariina Pajarille.
Peruutukset vakiotunneista aina oman tunnin ohjaajalle edellisenä päivän tekstiviestillä klo 16 mennessä. Myöhemmin peruutetusta tai peruuttamattomasta tunnista veloitamme täyden hinnan. Muutoksista tuntijärjestelyissä (arkipyhät, tapahtumat tms.) tiedotamme facebookin Melara-ryhmässä ja www.melarat.net sivustolla.

Tutustu tallimme virallisiin turvallisuus- ja ratsastustuntiohjeisiin www.m-lhp.fi
Tule ratsastustunnille noin puoli tuntia ennen tuntisi alkua hevostenjakoa ja satulointia varten. Jos ilmoitustaululla ei ole jakotietoja näkyvillä, jako tapahtuu tallissa tai edellisen tunnin aikana maneesin katsomossa (käynti metsänpuoleisesta sivuovesta). Varaa aikaa myös tuntisi päättymisen jälkeen opetushevosesi harjaamiseen, varusteiden puhdistamiseen, paikalleen laittamiseen jne. Voit seurata muita ratsastustunteja maneesin katsomosta tai kahviosta – voit oppia myös katsomalla muiden ratsastusta.

Meri-Lapin ratsastajat ry:n jäsenet saavat alennuksia ratsastustuntihinnoista ja mm. SRL:n vakuutuksen ja Hippos-lehden. Liity jäseneksi ottamalla yhteyttä ratsastusseuran jäsensihteeriin Kristiina Raumaan, puh. 045 124 1660. Seuran nettisivut ovat www.melarat.net Tervetuloa seuraamaan kaikkia tallillamme olevia kilpailuja, valmennuksia ja tapahtumia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti