lauantai 21. marraskuuta 2015

Siirin terveisetHeippa!

Ajattelimme alkaa kirjoittamaan tänne vähän meidän ratsastuskoulun toiminnasta silloin tällöin. On mukavaa, kun kaikki kuulevat uusimmat uutiset ja arkiset puuhat, vaikkei tallilla pääsisi joka päivä käymään. Päivittelyssä minua auttaa meidän internetguru ja yksityisratsu Niponin henkilökuntaan kuuluva Maisa. Monet teistä tunteekin Maisan, hän on tallimme joka paikan höylä, -kiistattomasti parhain apukäsi.

Viime maanantaina oli ponien ja hevosten kauneudenhoitopäivä. Harjat ja hännät kasvaa yllättävän nopeaa, ja niitä pitääkin siistiä melkein joka kuukausi. Varsinkin Trojkan häntä meinaa kasvaa maahan asti. Lotalla puolestaan oli aika villi inkkaritukka. Leikkasin sen ratsuharjan malliseksi, niin on neitinäpsäkkä siistinä tunneilla. Mitäs mieltä te olitte, olikohan pitempi harja sittenkin parempi? Pomeran harja oli ainut, johon en saksilla koskenut ollenkaan. Taitaa Pomera olla melkoisen muotitietoinen, ettei päästäkään resupekka-tyyliä valloilleen ;).

Rakas tuntiponimme Grey muutti viime viikolla eläkekotiin Ouluun. Grey teki meillä pitkän ja tärkeän uran opettaessaan niin monia rastajia lajin pariin. Grey alkoi olla jo iäkäs, joten ajattelimme että sen olisi parempi päästä jo kevyempiin hommiin. Uudesta kodista olikin tullut jo viesti, että siellä menee hyvin. Olipa herra päässyt maastoonkin uuden omistajansa kanssa. Greytä tulee tuuraamaan tunneille ihana puolalainen Kapo. Kapo on mennytkin jo muutaman tunnin ja poni näyttää erittäin sopivalta meidän ratsastuskouluumme. Topia näemme jatkossa vain yhdellä tunnilla päivässä. Topi on vielä niin nuori, ettemme halua rasittaa sitä liikaa. Tuopasta kuoriutuu kokoajan uusia puolia, tuntiratsastajat ovat yhä enemmän rakastuneet tuon sympaattisen tamman luonteeseen ja tapaan liikkua. Olen niin onnellinen tästä "uudesta" tuntihevosesta!


Grey kesällä 2015 laitumella

Kapo tutustumassa opetusponin hommiinLaitan piakkoin listan tallinseinälle, nyt olisi nimittäin haussa pikkujouluihin innokasta porukkaa tekemään esityksen! Lapset, aikuiset ja kaikki joille hevoset ovat tärkeitä ovat tervetulleita mukaan!

Terkuin
Siiri ja kaikki tallin pörrökkäät

1 kommentti:

  1. Tänne ovat kaikki, joilla on gmail-osoite tai Google-tili, tervetulleita kertomaan omista kokemuksistaan meidän ratsastustunneista ja opetushevosista/-poneista. Ne ovat aika ihania, eikös? :)

    t. Maisa

    ps. Siirille kiitos kauniista sanoista <3

    VastaaPoista