maanantai 12. kesäkuuta 2017

Eka leiriviikko ja samalla Helin eka työviikko

Ensimmäinen työviikkoni on nyt takana ja fiilikset on korkealla! Viikon aikana sai vaihtaa toppatakin kesäkuteisiin (vihdoin...), vaikka kyllä lumisotakin onnistui hienosti +20 asteen lämmössä. ;) Ekalla viikolla vedin iltapäiväleirin ratsastustunnit sekä iltatunnit ja avustin erityisryhmien kanssa. Lisäksi saan ratsastaa ihanaa Prinsessa-ponia, kiitokset Katalle tästä!
Viikon aikana opin muistamaan ratsastajien nimet, heidän tasonsa sekä lempiratsut. Myös erityisryhmien kanssa toiminen oli kehittävää ja erilaista! Tykkäsin kyllä kauheasti erityisryhmien kanssa puuhastelusta ja tästä voikin olla hyötyä tulevaisuudessa!
Oli mahtava huomata erityisesti leiriläisten kanssa, kuinka paljon viikossa voikaan kehittyä ratsastajana. Opettelimme ensimmäisenä päivänä keskihalkaisijan, lävistäjien ja siirtymisien ratsastamista, toisena päivänä teimme hurjasti ravissa kääntämistä pujottelun, voltin ja loivankiemurauran avulla, kolmantena päivänä puomeja ja kevyen istunnan treenausta ja näistä muodostuikin kisarata, jota treenattiin urakalla torstaina ja perjantaina ratsastajat pääsivät näyttämään taitonsa yleisölle. Kaikki ratsastajat ratsastivat upeasti. Kiitos tytöille ja leiriemännille mukavasta leiristä! 
Tuntilaisten kanssa keskityttiin aikalailla perusjuttuihin, joita on aina hyvä treenata. Ratsastajat pääsivät (ja pääsevät jatkossakin) ratsastamaan paljon ilman jalustimia, mikä kehittää paljon istuntaa ja tasapainoa. Muutama satulasta suistuminenkin tapahtui, mutta vahingoilta säästyttiin ja jokainen ratsastaja uskalsi rohkeasti nousta takaisin selkään.  On mahtava huomata, kun ratsastajat pistävät itsensä likoon ja saavat ahaa-elämyksiä, joiden kautta palaset alkaa loksahtavat kohilleen hevosen kanssa. Tämä on kyllä työn paras puoli ja mahtava kuulla positiivista palautetta tyytyväisiltä asiakkailta. Ilolla lähden kyllä jatkamaan tuleville viikoille tuntien pitämistä näin mukavassa porukassa! :)
- Heli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti