torstai 5. toukokuuta 2016

Kesää kohti


Kaikki opetushepat on nyt saaneet olla jo muutamia öitä ulkona laumassa. Hevosethan on laumaeläimiä, joten niille on erityisen tärkeää päästä viettämään "oikeaa hevoselämää" laumaan. Kun hepat selvittelevät keskenään välinsä laitumella, ne ovat myöskin ratsastustunneilla säyseämpiä. Ylimääräinen energia puretaan heppakaverin kanssa kisuamisella, eikä ratsastustunnilla. Trojka on on selvästi alkanut kaveeraamaan enemmän hevosten kanssa kuin ponien. Laumassa muodostuu monesti ystävyyssuhteita hevosten välille, toiset viettävät enemmän aikaa toisten hevosten seurassa. Tätä onkin jännä seurata koko kesän, pysyykö ystävyys vaiko vaihtavatko hevoset bestiksiä. Niin, ja Sallin harjaukseen kannattaa varata puoli päivää! ;)


Hevosille on tarjoulla puhdasta juomavettä. Purovesi taitaa kuitenkin maistua Topin mielestä paremmalta.

Maurus viettää suurimman osan ajasta vähän loitommalla muusta porukasta.

Suurpaalun luona on hyvä meininki

Tytöt ihmettelevät, kun Muumi rapsuttaa itseään puta vasten.
Kenttä on sulanut ja kuivunutkin mukavasti. Jos säät pysyvät aurinkoisina, alamme pitämään ratsastuskoulun tunteja ulkona. Koko talvi ollaan saatu pyyhältää maneesissa, joten näin kesäisin kannattaa ottaa ulkokentästä kaikki ilo irti. Ensin taitavammat ryhmät käyvät ulkona ratsastamassa, hevoset saattavat olla pitkän maneesikauden jälkeen todella innoikkaita kentällä. Kun hevoset ovat tottuneet kentän ääniin ja ilmapiiriin, pienemmätkin pääsevät ratsaille.
Kenttä on jo hyvässä kunnossa. Oikeassa reunassa on Katan valmennus menossa.
 


Äitienpäiväsunnuntain 8.5. isot kisat jouduttiin perumaan. Vaikka sunnuntaina ei ole kisoja, sunnuntain tunnit järjestetään edelleen 6.5. perjantaina. Kokonaan vaille kilpailuita ei tämä viikonloppu onneksi kuitenkaan jää. Lauantaina heti tuntien jälkeen klo 17.00 alkaa keppihevoskilpailut! Hevosenhoitajat ovat itse suunnitelleet koko kisan. Kisat päättyvät noin klo 19.30. Yksityishevosten omistajat, halli on varattu tuona aikana kokonaan keppistelijöille. 

Lotta pyöristyy kovaa vauhtia. Se on saanut runsaasti huomiota harjailun ja hemmottelun muodossa. Muista hevosista poiketen Lotta nukkuu yönsä omassa karsinassa. Se saa myös iltaisin kantavalle tammalle sopivan erikoisiltapalan, kauraa ja lisäravinteita. Muistakaa seurata blogia, masukuvia tulossa! 
Vahtikoira lepää välillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti