sunnuntai 29. toukokuuta 2016

No nyt!


Tuntuva lähtölaskenta kesään on alkanut! Enää muutama päivä niin sanottuja normitunteja jäljellä ja parin viikon päästä startaa eka, erityisryhmien leiri. Erityisryhmien leirille kaivataan viela paria avustajaa, sinne ilmottautuminen ja lisätiedot tallin seinällä.  

Kesällä tallilla on muutamia suurtalkoita kentän aidan ja ulkokentän puomien maalauksesta tarhakujan haravointiin. Talkoita talkoillaan urakalla ennen kesän isompia kisoja, eli kesäkuun vipalla ja heinäkuun ekalla viikolla. Ponipuolen seinä pestään todennäköisesti leirien päätyttyä heinäkuun lopussa. Talkoot kannattaa jo nyt merkitä kalenteriin, sillä melaran oiva kanttiinihenkilökunta paistelee makkaraa talkoolaisille. Makkarahan ei voi olla makoisampaa muualla kuin tallilla reippailuin jälkeen. Talkootöistä saa myös merkinnän talkoopassiin, jolla voi myöhemmin maksaa seuran järjestämiä valmennuksia ja ratsastustunteja. Talkoista ilmoitetaan melaran facebook-sivulla.

Olethan muistanut jo varata oman kesätuntipaikkasi! Ratsastajan kehitys kasvaa vain ratsastamalla, joten kesäkuun tunnit kannattaa käyttää hyödyksi. Vakiotunneilla rastastavalle toinen tunti viikossa maksaa 15€, siis halpaa ja helppoa kuin heinän teko :) 

Olemme rastastustunneilla päässeet menemään jo aika paljon ulkokentällä, joka on pitkän maneesikauden jälkeen erittäin piristävää. Jopa minun nenäni paloi auringossa lauantaina ;) Hevoset ovat olleet sievästi, eivätkä ole välittäneet turhaan erilaisita äänistä ja pihalla pörräävistä koneista. Osa tuntilaisista on uskaltaneet ratsastaa ilman satulaa ja se onkin hikistä touhua. Tasapaino kehittyy rytisemällä ja hymyltä ei voi välttyä! Alla pari kuvaa lauantain 21.5. tunnista ja yleisöstä. Ratsastusryhmät, jotka aloittivat syksyllä ja talvella, ovat laukanneet ensimmäisiä kertoja viimeisten viikkojen aikana. Olen vilpittömästi ylpeä siitä, miten kauniisti laukat nousivat ja meno oli rauhallista. Hevosetkin ovat olleet tyytyväisen näköisiä, kun laukkapohkeet on annettu oiken ja maltillisesti. Erityisesti vaikutuksen minuun on tehnyt Trojka, joka on alkuajoista poiketen rauhallisesti nyt nostanut laukan ja ylläpitänyt sen loppuun saakka. Trjoka alkaa olla muutenkin yksi toivotuimmista poneista Mauruksen lisäksi. Mitäpä sitä kieltämään, molemmat liehuletit ovat loistavia opetushevosia. 

Uutta ponia Bellaa olemme opetelleet tuntemaan paremmin. Tamma on vielä vähän hukassa laumajärjestyksessä ja viettää aikaansa mieluiten Retun kanssa. Retu on siis myyntihevonen ja laitettu laumaan samaan aikaan Bellan kanssa. Tunneilla Bella vaikuittaa reippaalta ja kivalta kaverilta. Kirjava poni kulkee helposti tuntumalla ja hurmaa ulkonäöllään. Bellasta tulee lähiaikoina kuvia tänne blogiin. 

Kylläpä tulikin paljon teksitiä, kiitos teille jotka seuraatte tätä blogia. Pyrimme ottamaan tallityttöjen kanssa paljon kuvia kesän aikana. Niistä on mukava seurailla tallin tapahtumia niidenkin, jotka eivät tallilla kesällä pääse käymään. 

Aurinkoa vaan kaikille!
Siiri, opetushepat ja -ponit, Raspi, Aakoo ja Peekoo ja ihan kaikki muutkin "Pajarin" vakkarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti